Hund som sällskapsdjur

dog-644111_1280När det handlar om hundar finns det många olika raser. En del av dessa passar perfekt som sällskapshundar i hemmet. Andra är mer inriktade för olika typer av aktiviteter, och detta kan vara att de kräver mer motion. Några som gör detta är naturligtvis större hundar, men även små. Ett exempel på detta är strövare, som är ansedda som perfekta hundar vid jakt. Ett annat är schäfer, som anses vara en mycket bra hund att tämja och dressera till många olika områden, såsom ledarhund och vis polisiärt arbete. Att en hund har olika egenskaper att vara bra inom olika områden säger naturligtvis inte att den är mindre bra som sällskapsdjur. Detta finns det många bra exempel på under historiens gång.

Hur som helst är det oftast små hundar som kommer att passa bäst om du bor i en mindre lägenhet, för att ju större hunden är desto mer utrymme kommer den att kräva. Nu finns det även många bra hundägare som dagligen ser till att deras hundar får den motion och allt annat som den behöver även när de har en större hund och lägenhet, men det kräver mer tid och arbete. Därför är det alltid bra att ha som utgångspunkt att välja storleken på hund efter den plats som du kan erbjuda.

Att ha en hund som sällskapsdjur innebär ofta att hunden kommer i kontakt med barn i familjen, eller att ett barn tillkommer efter att ni har skaffat hund. Här är det då viktigt att du är ägare av en hund med en mentalitet som passar barn. Här finns det mycket att välja på. När det gäller de vanligaste och mest populära raserna som sällskapshundar är det labradorer och collie som passar bäst av de lite större hundarna. När det gäller mindre raser kan det passa med allt från strövare till boxer och pom.