Hur vet du att din hund är renrasig?

pet-423398_1280Det är många hundägare som har en hund som de inte vet ett skvatt om. Kanske gör detta ingenting, då det fortfarande är din bästa vän. Skulle det dock inte vara mycket roligare att veta lite om din hunds historia? En del människor bryr sig inte om detta alls, medan andra inte kan äga en hund utan att känna till dennes ras och stamtavla. När du köper en hund av en bekant, eller av någon som säljer dessa via annonser på nätmarknader, kan det många gånger vara omöjligt att få en stamtavla och att veta om du får en renrasig hund.

Att ta reda på det är dock inte så svårt, det vill säga om hunden är renrasig. Oftast finns det hundkännare i alla olika städer som lätt kan se om din hund är renrasig eller ej, mer eller mindre, och det räcker för många. Det finns dock de som vill ha alla uppgifter om sin hund. Det är de människor som vill ha en hund för tävling eller utställning, samt de som verkligen bara vill ha en s.k. fin hund. Alla hundar är fina, men det finns de som klassas högre, och den klassificeringen görs utefter dess stamtavla.

Vill du verkligen vara säker på vad det är för hund som du köper och att den är renrasig ska du köpa en hund hos en kennel som bedriver uppfödning av just den typen av hund som du söker. För att vara helt säker ska du även ta reda på om denna kennel är registrerad och medlem i Svenska Kennelklubben. Vid köp av hund på en sådan plats kan du alltid vara säker på att du får den renrasiga hund som du söker. Några andra säkra vägar att gå finns inte för tillfället, och här får du alltid en stamtavla för din hund.