Uppfödning av hundar

labrador-805838_1280Som vi tidigare har beskrivit bedrivs uppfödning av hundar på en kennel. Naturligtvis finns det en del människor som vill prova på uppfödning, då de tycker att deras hund är något alldeles extra, och då handlar det inte om en kennel. Här är det en ren hobbyverksamhet i hemmet, och alla de större riskerna som detta medför. För att bedriva seriös och säker uppfödning av hundar krävs det att du registrerar en kennel. Detta för att det finns mycket regler och lagar som du bör känna till vid uppfödning och försäljning av hundar. Detta är regler som du måste fylla, och som är fastställda av Svenska Kennelklubben i ordning med lagar och rättigheter gällande djur i samhället.

När du vill bedriva uppfödning och försäljning av hundar bör du därför först ha en mycket stor erfarenhet och kunskap rörande dessa, eller så finns det olika uppfödarutbildningar att gå som rekommenderas för detta. När det är avel och uppfödning av rashundar som gäller är naturligtvis de regler som finns flera. Om du bara ska föda upp blandraser som en hobby, och sedan sätta ut dem på loppis finns det fortfarande regler, men inte lika många.

För att finna all information som du behöver gällande start av, och vilka regler som finns för, uppfödning av hundar finns den bästa informationen på Svenska Kennelklubbens hemsida. Här får du all den information som du behöver för att kunna bli den hunduppfödare som du önskar bli. Här gäller det också att du har god ekonomi, då det inte är gratis att starta en kennel och det kan verkligen kosta under de första åren. Det bästa är kanske att se denna syssla som ett fritidsintresse, som eventuellt vid stor tur kan generera en form av inkomst. Så svårt kan det vara att bli uppfödare av hundar och ge dem nya ägare.