Vad är en kennel?

dog-916099_1280En kennel är en registrerad plats som driver uppfödning av hundar, i syfte att sälja dessa till blivande hundägare. Här finns det naturligtvis en hel rad olika kennlar där du kan hitta de som har specialiserat sig på uppfödning av specifika raser. När det gäller en kennel är det nästan alltid uppfödning av renrasiga hundar som gäller. I Sverige har vi många olika platser där du kan finna olika kennlar som bedriver denna typ av uppfödning. För dig som bara vill ha en hund som sällskapsdjur kanske du tror att det inte spelar någon roll om du går till en kennel eller tar hand om en herrelös hund på någon av de många uppsamlingsplatser som finns.

Naturligtvis är det ett bra initiativ att ta hand om en herrelös hund, och ge denna ett nytt hem med ägare som älskar den. Här kan det dock vara ett problem med hundens mentalitet, som visar sig på ett senare stadium. Kanske denna hund inte var så bra för dina barn trots allt. Det problemet får du sällan om du väljer att köpa din hund på en kennel. Här kan du i lugn och ro innan val av kennel läsa om olika hundraser som passar barn, eller det ändamål som du skaffar hund för. Sedan är det bara att välja den rasen.

Detta gör att du som väljer en kennel alltid får en hund med ett bra temperament och en stadig mentalitet. I mångt och mycket får du då en hund som är anpassad efter dina behov. Många av de som går till en kennel söker en hund för någon hundsport. Detta kan vara allt från utställning till andra olika tävlingar som exempelvis agility. I vilket fall drivs oftast en kennel av någon som är utbildad inom hundar och vet exakt hur det går till att föda upp dessa.